Geroepen tot barmhartigheid en gerechtigheid

Diaconaat is een belangrijk onderdeel van het kerkenwerk. De kerkelijke gemeente is er niet voor zichzelf. Een gemeente vervult haar diaconale roeping in de kerk en in de wereld door:
  • te delen wat haar aan gaven is geschonken
  • te helpen waar geen helper is en
  • te getuigen van de gerechtigheid van God waar onrecht plaatsvindt.
Lees meer
Lees meer 

De plannen van de diaconie

De bedoeling van dit beleidsplan is inzicht te geven in de werkzaamheden en de keuzes die het college van diakenen van de Protestantse Gemeente te Renkum- Heelsum maakt.

Download het beleidsplan 2023-2026

Uw gift deze maand

De wekelijkse collectes vinden zowel in de kerk plaats als via een online inzameling of een bankoverschrijving. Op deze pagina leest u meer over de collectedoelen van de lopende maand. 

Werelddiaconaat Moldaviƫ


Collecte zondag 30 juni 2024

In Moldavië staan zieke en kwetsbare ouderen er alleen voor. Door de hoge werkloosheid in dit land werken hun kinderen veelal in het buitenland. Moldavië kent bovendien geen zorgstelsel vanuit de overheid. Ouderen leven dikwijls in afgelegen dorpen zonder voorzieningen en hebben niemand om op terug te vallen. Met steun van Kerk in Actie biedt thuiszorgorganisatie Home Care verpleegkundige hulp, en zorgen ze voor medische hulpmiddelen.
Lees meer over de opties om te doneren.
Lees meer 

Werelddiaconaat Libanon


Collecte zondag 23 juni 2024

Door de economische crisis in Libanon zoeken veel jongeren, waaronder verpleegkundigen, werk in het buitenland. Hierdoor is er veel vraag naar thuiszorgwerkers. Dat biedt Libanezen en Syrische vluchtelingen in het land de kans om in deze sector aan de slag te gaan. Kerk in Actie ondersteunt medische trainingen voor deze mensen.
Lees meer over de opties om te doneren.
Lees meer 

!nclusion Ghana


Collecte zondag 16 juni 2024

!nclusion is een project dat gericht is op het verbeteren van het leven van kinderen met een beperking in Ghana. In Ghana worden deze kinderen nog vaak verstoten, vermoord of verborgen gehouden in huis. !nclusion heeft een projectschool gestart waar deze kinderen terecht kunnen, zodat de ontwikkeling gestimuleerd wordt.
Lees meer over de opties om te doneren.
Lees meer 

Stichting Kruispunt


Collecte zondag 9 juni 2024

Stichting Kruispunt is een huiskamer voor dak- en thuislozen in Arnhem. Mensen komen bij Kruispunt voor warmte, een maaltijd, een goed gesprek, internet, spelletje of gewoon even niks. Kruispunt is een rustpunt voor de bezoekers. Ze kunnen zichzelf zijn, ze hoeven niks. Iedereen is welkom, de drempel om binnen te komen is laag.
Lees meer over de opties om te doneren.
Lees meer 

Bio Vakantieoord


Collecte zondag 2 juni 2024

Bio Vakantieoord maakt vakanties mogelijk voor gezinnen met een meervoudig gehandicapt kind. Het onderhoud en de aanschaf van de aangepaste faciliteiten en noodzakelijke hulpmiddelen maken een aangepaste vakantie enorm kostbaar - bij Bio Vakantieoord kan ieder gezin genieten van een droomvakantie!
Lees meer over de opties om te doneren.
Lees meer