Goud

Magazine Goud om met kinderen de Bijbel te ontdekken

‘Door muziek heen leerde ik God kennen’, zegt Pearl Jozefzoon. ‘Ik hoop dat ook mijn kinderen door muziek merken dat God er is.’ Pearl en andere bekende christelijke Nederlanders vertellen over de gouden momenten met hun kinderen en de Bijbel in het magazine Goud. Het bevat tips en inspiratie voor (groot)ouders om samen met hun kinderen de Bijbel te ontdekken. Het gratis magazine is vanaf vandaag aan te vragen bij het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap.

‘Hoe leg ik het verschil uit tussen een sprookjesboek en de Bijbel?! Als vader of moeder kun je met zo’n vraag in je maag zitten’, zegt Anne-Mareike Schol-Wetter, Hoofd Bijbelgebruik bij het NBG. ‘Je wilt graag dat je kind kennismaakt met de Bijbel. Maar hoe doe je dat als ze nog heel jong zijn? Of wanneer ze kritische vragen gaan stellen als ze ouder worden? Op die vragen vind je antwoorden in Goud. Het NBG gunt ieder kind de kans om de Bijbel te ontdekken. Voor kinderen tot 12 jaar zijn hun ouders de belangrijkste voorbeeldfiguren; daarom willen we je als ouder op weg helpen bij de reis met je kind en de Bijbel.’
Gouden momenten
In Goud vertellen vijf heel verschillende bekende christelijke ouders over hun gouden momenten: Pearl Jozefzoon, adoptiemoeder Miranda Tollenaar (‘kerst vieren we met beschuit met muisjes’), Bjorn en Inge Visser (‘God is er ook te midden van lijden’), Martine Versteeg (‘geloofsopvoeding gaat met vallen en opstaan’) en de familie Blom (‘kan ik de kinderbijbel meenemen naar de hemel? Dan kan ik Petrus laten zien dat hij erin staat’). Uit hun verhalen blijkt dat de Bijbel een brug slaat tussen culturen en nog belangrijker wordt als er gebrokenheid is. Ook laten ze zien hoe je kunt Bijbellezen met kinderen van diverse leeftijden.
Inhoud en bestelwijze
Goud opent met antwoorden op tien veel gestelde vragen, waaronder: ‘Vanaf welke leeftijd kan ik mijn kind voorlezen?’ en: ‘Ik wil de Bijbel meegeven aan mijn kinderen. Alleen... mijn partner gelooft niet. Hoe kan ik de Bijbel toch een plek geven in ons gezin?’
Verderop in Goud vertelt godsdienstpedagoog Maartien Hutter over ‘je kind als kleine theoloog’. Ze legt uit waarom en hoe je je kind serieus kunt nemen in plaats van top-down de Bijbel over te dragen. Ook lees je in Goud hoe je de Bijbel het beste kunt inbrengen in de verschillende leeftijdsfasen van 0-12 jaar en welke kinderbijbels dan een goede keuze zijn. Het magazine sluit af met ‘gouden uitspraken’ en een rake column.
Goud is gratis aan te vragen via bijbelgenootschap.nl/goud.

Pinksteren samen vieren

2e Pinksterdag • 20 mei 2024 • 12-16 uur in en om de PKN kerk, Utrechtseweg 93 Renkum. Een feestelijke middag voor alle leeftijden met verschillende activiteiten en workshops. Voor inwoners uit Renkum en Heelsum. Geef je op bij Lianne van Slooten. Een initiatief van 'Samen geloven in Renkum'. Deelname is gratis.

Lentebazaar 2024 komt eraan!

Binnenkort is er weer bazaar bij kerk de aan de Kerkstraat 7 in Renkum.  

Meer nieuwsKijk snel welke berichten
de afgelopen tijd
zijn gepubliceerd.

ContactVind snel wie je nodig hebt:
  • contactgegevens
  • contactformulieren

KerkdienstenInformatie over de
komende kerkdiensten

Terugkijken op kerkdiensten

Onze gemeenteLees over de kerk
die we willen zijn

Jouw gift deze weekInformatie over collectedoel diaconie

'Tweede' collecteCollecte Kerk & Eredienst

Agenda

Zondag 26 mei,  Utrechtseweg 93 Renkum

zo 26 mei 2024 om 10:00 uur Voorganger:
Ds Wouter Koelewijn 
Locatie: In en vanuit de kerk aan de Utrechtseweg 93  zijn we met elkaar verbonden.
 

Rock Solid

vr 07 jun 2024 om 20:02

ANBI

Informatie over de ANBI van onze kerk.

Samenwerken aan deze website

Login voor redacteuren 


Kijk en luister naar de kerkdienst


Online kerkdienst van onze gemeente

Hart voor duurzaamheid


Doelen en activiteiten

Samenklank


Kerkblad Samenklank (juni) verschijnt voor 2 juni.    Kopij uiterlijk maandag 20 mei aanleveren bij de redactie.