Interview over fusie

Onlangs zijn Willemijntje Klein (voorzitter kerkenraad) en ds. Wouter Koelewijn geïnterviewd door huis-aan-huisblad Rijn en Veluwe. De verslaggever was geïnteresseerd in het samengaan van onze kerken en vooral nieuwsgierig naar de plannen met de huidige kerkgebouwen. Over dat laatste konden Wouter en Willemijntje de verslaggever geen nieuws vertellen. Al had Wouter Koelewijn het wel over een andere vorm van bouwen: "Nu de fusie rond is, kunnen we weer gaan bouwen aan de kerkgemeenschap. Hopelijk is de coronacrisis snel voorbij en kunnen we snel weer samenkomen, daar is veel behoefte aan."

Fusie protestantse gemeenten in Renkum en Heelsum een feit


Op de laatste dag van 2020 vond de officiële afronding plaats van een lange tijd aan voorbereiding voor de fusie tussen de Hervormde Gemeente Heelsum – Kievitsdel, de Gereformeerde Kerk van Renkum en Heelsum en de Hervormde Gemeente Renkum. Een delegatie van de drie kerkenraden van onze drie gemeenten heeft op donderdag 31 december 2020 bij de notaris een handtekening gezet onder de akte van fusie. Hiermee is de fusie per 1 januari 2021 een feit en heet onze gemeente nu officieel Protestantse gemeente te Renkum-Heelsum.

Fusie in bloemen


Tijdens de kerkdienst op 3 januari stond er een feestelijke liturgische schikking in de kerk die de fusie en het proces ernaar toe én de toekomst verbeeldde. De schikking werd gemaakt door Marjan de Boer, Hanna Kodde en Pauly ter Wal.
  • Bekijk de foto en lees de beschrijving

Samen, op weg: nieuwe website

Vanaf 1 januari is de fusie van de drie PKN gemeenten in Renkum en Heelsum een feit. Samen vormen we de Protestantse gemeente te Renkum-Heelsum. Bij deze nieuwe start hoort ook een gezamenlijk nieuwe website. Met een nieuw adres: pknrenkumenheelsum.nl. 

De basis van de website staat en binnenkort worden de verschilende informatiepagina's verder aangevuld en verder geredigeerd. Op de website vind je in ieder geval actuele informatie over de online kerkdiensten voor jong en oud, de wekelijkse collectedoelen, verschillende contactformulieren, en informatie over de predikant(en).

Heb je aanvullingen en/of suggesties voor de inhoud? Stuur dan een bericht aan de webredactie. De gegevens vind je op de pagina 'Contact'.
 

Kerkdiensten tijdelijk online


Vanwege de huidige coronamaatregelen is het advies van de PKN: “Blijf zoveel mogelijk thuis en maak gebruik van de mogelijkheid om kerkdiensten digitaal uit te zenden en mee te maken." Onze kerkenraad neemt dit advies over. 


De belangrijkste maatregelen op een rij:

  • Vanaf zondag 20 december aanstaande zijn de kerkdiensten tijdelijk alleen online te zien en te horen.
  • De uitzending vanuit de kerk aan de Kerkstraat kunt u live volgen via Kerkomroep.nl of op een later tijdstip beluisteren/bekijken.
  • We doen ons best om de kerkdienst nog dezelfde dag op ons YouTube kanaal te zetten.
Aanmelden voor de kerkdienst is dus tijdelijk niet mogelijk.

Kinderkerk online!


Ook Kinderkerk gaat even verder op YouTube. In Kinderkerk Online nemen we je mee aan de hand van het bijbelverhaal van de week uit Bijbelbasics. We steken de kaars aan en bidden met elkaar. Bekijk daarna een mooi filmpje en luister naar het verhaal uit de Bijbel. Na dit verhaal kun je hier thuis verder over praten of een knutsel of tekening maken. Zing tot slot nog lekker mee met een leuk lied.

Eigenlijk net als bij de echte Kinderkerk. Veel plezier met kijken en meedoen!
  • Op de website van Bijbelbasics vind je tips voor spelletjes en werkbladen over het thema van vandaag.

Ds. Joke Quik nieuwe predikant


De drie kerkenraden hebben op woensdag 18 november unaniem besloten om ds. Joke Quik-Verweij uit Brummen te beroepen als nieuwe predikant. We zijn blij en dankbaar dat zij inmiddels het beroep heeft aanvaard. Samen met ds. Wouter Koelewijn gaat zij het voorgangerschap binnen de Protestantse gemeente te Renkum-Heelsum vorm en inhoud  geven. Én samen met de gemeenteleden als het aan haar ligt. "Want alleen samen kunnen we gemeente zijn," citeert zij Paulus* in een brief waarin zij zich nader voorstelt aan onze gemeenteleden. De planning is dat ds. Quik start in het voorjaar van 2021.

*(1 Korinthe 12 vers 12)