Ds. Wouter Koelewijn
Met veel plezier ben ik predikant. Vooral het bestuderen van de Bijbel heeft mijn warme belangstelling. Wat ik daarbij ontdek, geef ik ’s zondags tijdens de kerkdienst graag door aan de gemeente. Daaraan koppel ik in de regel de vraag: wat kunnen wij hier vandaag mee?


Samen in gesprek met God
Daarnaast ligt mijn hart bij het pastoraat. Dat doe ik graag. Ik waardeer het erg als mensen mij in vertrouwen nemen. In gesprek met elkaar en samen in gesprek met God kun je soms een stapje verder komen.Ik ben er voor mensen uit onze gemeente, maar als dat zo uitkomt, ben ik ook beschikbaar voor mensen die zich buiten de gemeente. Wie behoefte heeft aan een gesprek kan altijd contact met mij opnemen.

Kerkelijke loopbaan
Sinds 15 juni 1997 ben ik verbonden aan de gemeente van Renkum. Met mijn vrouw en onze drie kinderen kwam ik van Krimpen aan den IJssel. Ik ben op 20 oktober 1957 geboren in Spakenburg, heb gestudeerd in Apeldoorn en in Utrecht. In 1980 ben ik predikant geworden in Woubrugge, een dorpje in de buurt van Leiden en Alphen aan de Rijn. In 1986 ben ik naar Krimpen gegaan en vandaar dus naar Renkum. Op 15 maart 2015 werd ik bovendien verbonden aan de gemeente van Heelsum. Sinds 1 januari 2021 ben ik predikant van de nieuwe Protestantse gemeente te Renkum en Heelsum.

Ds. W. (Wouter) J.J. Koelewijn is bereikbaar via e-mail (zie contactformulier) en telefonisch op 0317 312 777.

Ds. Joke Quik-Verweij
Ds. Quik uit Brummen ondersteunt sinds 1 oktober 2019 onze kerk bij pastoraal- en kringwerk. Zij doet dit voor een dag in de week. Haar vijfentwintig jarige ervaring als dominee (o.a in Eck en Wiel en de Veluwezoom) neemt zij mee naar onze gemeenten tijdens de pastorale gesprekken en in het kringwerk.


Ds. Quik is nu nog 'vaste' predikant in Spankeren, Laag Soeren en Dieren Noord-Oost. Vanaf het voorjaar 2021 gaat zij samen met ds. Wouter Koelewijn het voorgangerschap binnen de Protestantse gemeente te Renkum-Heelsum vorm en inhoud geven. Én samen met de gemeenteleden als het aan haar ligt. "Want alleen samen kunnen we gemeente zijn," citeert zij Paulus* in een brief waarin zij zich nader voorstelde aan onze gemeenteleden.

Contact via coördinator pastoraat
Wilt u contact met ds. Quik of heeft u andere vragen op het gebied van pastorale zorg? Dan kunt u terecht bij de coördinator pastoraat, Diny Kosters. *(1 Korinthe 12 vers 12)