Mailserie over 'Geld en Go€d' van Alain Verheij

Oop dinsdag 31 oktober houdt Alain Verheij een lezing in de Opstandingskerk in Doorwerth op uitnodiging van de samenwerkende Groene kerken in de gemeente Renkum. Nadere aankondiging volgt nog. De lezing is naar aanleiding van zijn boek ‘Geld en Go€d’. In 'Geld en Go€d' onderzoekt Alain Verheij hoe mensen met hun geld omgaan, wat geld met ons doet, en hoe we de wereld mooier kunnen maken door anders naar geld te kijken. Als theoloog zoekt hij op een plek die niet iedere moderne lezer verwacht: in eeuwenoude Bijbelverhalen. Die blijken talloze goede inzichten over geld te bevatten. Daarbij duiken Mozes en Jezus steeds weer op, twee visionairs die hartstochtelijk verlangden naar een nieuwe manier van (samen)leven. Verheij vertolkt hun eigenwijze gedachten met humor en passie, waarbij ze steeds verrassend actueel blijken. Soepel loodst hij de lezer via Romeinse belastingen en manna langs de toeslagenaffaire en bitcoin. De tijden zijn dan misschien wel veranderd, de mensen zijn dat niet. Nog altijd hebben we een complexe relatie met ons geld – nog altijd verlangen we naar rust, rechtvaardigheid en vrijheid.
Onlangs heeft Alain Verheij een mailserie gestart over zijn boek ‘Geld en Go€d’. Met de lezers gaat hij in 28 dagen door het boek heen. Je hoeft het niet eens te kopen, want je kan het via de mail beluisteren. De eerste mail heeft hij verstuurd op 21 augustus, sindsdien volgt er elke dag een berichtje. Na een maand stopt het. Je kunt op elk moment instappen en dan krijg je bij de eerste e-mail de mogelijkheid om de gemiste delen nog op te vragen.
De mails geven stof tot nadenken en verdieping. Tevens zijn ze een mooie voorbereiding op de lezing. Schrijf je hier gratis in. 
terug