Wat is 'De blik van...'

In de 'de blik van ds. Quik' verzamelen we foto's. Aanleiding zijn de foto's die ds. Joke Quik regelmatig aan de webredactie toestuurt. We delen ze graag. Foto's van alledaagse en bijzondere situaties die zij tegenkomt in het dagelijks leven. Anders kijken naar dingen levert vaak verrassende observaties op. Al dan niet voorzien van een korte uitleg, meditatie of gedachte. Wie weet inspireert het je, of wekken de foto's een glimlach of moment van ontroering op.


De Blik van ds.Quik en ook die van jou!

'De blik' is niet exclusief van ds. Quik, maar deze titel allitereert zo lekker :-) We nodigen je van harte uit ook jouw blik toe te sturen. We publiceren deze graag. Zend je bijdrage per e-mail aan de webredactie.

25. Noordberg

Dankzij een wandeldate kon ik opeens de regio van de Noordberg verkennen. De eerste paddenstoelen verschenen al. De mooiste reeks deel ik met u. Ik vroeg aan mijn wandelpartner of er ook een Zuidberg of Oostberg was: zij moest er om lachen. Wie van u weet hoe het zit?  

15 oktober 2021

24. Uit goed hout gesneden

De nieuwe stichting 'Kerkje op de heuvel' pakt uit met een mooie expositie met houtsnedes. Alles staat fraai opgesteld: niet alleen de dieren van hout zijn prachtig maar ook de inrichting ter plaatse. Een compliment voor de zorgvuldigheid en gezelligheid. Soms hoef je niet ver weg om iets bijzonders te bewonderen.

14 oktober 2021

23. Beroep

Voor de Kerk-en-school-viering maakte ik kennis met (het team van) de Airborne-school. Omdat het Kinderboekenweek was, zag ik veel wat met 'beroepen' te maken had. In de kleuterhoek zag ik zelfs verkleedkleren: ik mistte wel mijn toga ☹. Welk enthousiast talent met naald en draad (m/v) creëert een mini-variant met befje voor school?

11 oktober 2021

22. Schaapjes

Zondagmorgen 10 oktober ging ik per fiets het gebeier tegemoet. De kerkklok nodigde me enthousiast uit om ter kerke te gaan. Op de terugweg naar huis zag ik twee verdwaalde schapen in het zonnetje. Oog in oog met hen deelde ik het 'goede nieuws': ze luisterden ademloos!

10 oktober 2021

21. Crèche

Deze week mocht ik de nieuwe crèche bewonderen. De eerst 'klant' ging al enthousiast zitten. Opeens was Cornelis senior veranderd in Cornelis junior. Zijn we niet allemaal 'kinderen van één Vader'?

7 oktober 2021

20. Bijeen

Het wordt weer drukker in de kerk: we durven weer te vergaderen. Na een ontmoeting met “mijn” wijkteam zag ik de diaconie als nieuw team bijeen. Ik ontdekte een haan en vele hennen.

28 september 2021

19. Tijd

Huize Jurrius maakte voor zondag 12 september jongstleden deze tekening. Een poster met allemaal items inzake 'tijd'. De mooiste bijdrage vond ik de zon: Inderdaad, ook een bijzondere klok.

25 september 2021

18. Herfstbode

Voor het eerst mocht ik begin September als gastpredikant de Petruskerk (Spankeren) dienen. Bij de entree viel mij iets op: je hebt lentebodes en herfstbodes! Deze paddenstoel verstopte zich onder de beukenhaag. Ik dacht opeens aan Zacheus…

25 september 2021

17. Puzzel

Een half jaar na dato is mijn puzzel voor u op weg naar bijna 'klaar'. Wat heerlijk dat in de periode van Zomerkerk vele handjes hielpen. En dat tijdens de fietspuzzeltocht (18/9) ook goede puzzelaars de kerk aandeden. Wie nog een stukje mist: kijk op de vloer…

23 september 2021

16. De vlag uit voor start winterwerk

Een jongeman uit Dieren tekende zijn fantasie bij de start van het winterwerk. Voor hem vooral een feestmoment: de vlaggetjes hangen immers tussen twee kerken. Die vlaggenlijn wordt tussen onze twee eigen kerkgebouwen wel heel lang. Een prima idee om zichtbaar te zijn voor kerk en buurt! Klik hier om de volledige tekening te bekijken.

22 september 2021

15. Samen puzzelen,
samen gemeente zijn

Onverwachts zaten twee 'tonnen',Ton de Roos (r) en Ton Kosters (l) te puzzelen. Hoe leuk het in de kerk kan zijn zie je meteen aan hun glimlach. Inderdaad: pret voor twee!

18 september 2021

14. Ruimte geven en ontvangen

In één blik zag ik drie soorten van mobiliteit. Fiets, verkeersbord en lieveheersbeestjes-tegel hebben los van elkaar al een boodschap, maar bij elkaar 'als kiekje' vertellen ze nog meer. Ik vertaal het maar als 'ruimte geven en ontvangen'. Doe je mee?

13 september 2021

13. Glimlachsteen (2)

Ziet u het ook? Als kinderen glimlachstenen maken voor zichzelf en voor de kerk, dan gaan ze meteen lachen! Lang leve de glimlach(steen). 😊

11 september 2021

12. Glimlachsteen

Een groepje kinderen toverde op zaterdag 11 september in de Vosheuvel 'gewone stenen' om in 'glimlachstenen'.
Met verf en geduld creëerde jong (en wat ouder) veel moois. De kleurige en betoverende resultaten kun je in het weekend van 18 en 19 september in het echt bewonderen. En nu alvast een voorproefje 😊

11 september 2021

11. Samen gemeente zijn

De PR-borden 'Samen gemeente zijn' kom ik nu overal tegen. En – nog leuker – mensen stappen van hun fiets af om de tekst te lezen. Soms staat er een 'living statue' naast :-)  

9 september 2021

10. Airborne

Uit mijn kennismakingsmand haalde ik recent een voor u bekende vlag. Onze eerste stap inzake inburgering is deze unieke vlag ophangen bij onze nieuwe huis. Mijn zoon verzon een creatieve manier. Nu getuigt de hele straat van de 'Airborne'.

4 september 2021

9. Kerk op zijn kop

Deze keer een blik uit Mallorca dankzij Inge Wezel. In Palma de Mallorca kan je de kerk op z’n kop zien. Of hoeven we daarvoor eigenlijk niet ver van huis?

2 september 2021

8. Een stenen duo

Wie na een vakantie onbevangen kijkt, ziet opeens wat niet eerder opviel. Buiten aan de muur bij Overweide liet de zon een stenen duo glimmen. Ze lezen boeken: geslacht en onderwerp onbekend en doet er ook niet toe. Het zijn devote mensen die vast heilige woorden tot zich nemen. Nu wij nog.  

P.S.  wie weet hier meer van? Ik ben nieuwsgierig: praat me bij.

23 augustus 2021

7. Vervolg: Hartverwarmend bordje

Om de blik op het hartverwarmende bordje te verbreden stuurde een gemeentelid dit nog als aanvulling:
In de maand juli hebben we bijna 300 bezoekers mogen begroeten, fietsers en wandelaars, gasten van de hotels en B&B’s , maar ook gewoon  mensen uit het dorp, een ieder met zijn eigen belangstelling, zijn eigen verhaal of - herinnering. Mooi dat het kerkje toegankelijk blijft, niet alleen voor rouwen en trouwen, maar ook voor zomaar een moment. De openstelling is nog  tot 30 oktober.

27 augustus 2021

7. Hartverwarmend bordje

Op mijn kluswoensdag aan de Koninginnelaan zag ik opeens een mooi bordje: de kerk is open, welkom.
Dat deed mijn hart goed. En…het werd nog mooier toen ik meteen twee bezoekers de trap zag 'pakken'. Mooi dat we het kerkje op deze manier in ons hart kunnen houden.

20 augustus 2021

6. Kluskoekjes

De verhuisdozen zijn gearriveerd: alles in “de Quikerie” kan ingepakt worden. Vanaf 17 september wordt Rehoboth onze domicilie: een prachtig tussenhuis. Inmiddels zijn we als gezin met hulptroepen aan de Koninginnelaan volop aan het strippen en klussen.Van een bezoeker kregen we zelfs toepasselijk voer: “KLUSKOEKJES”! Wist u dat deze bestonden? Ik was blij verrast. Of ze de broodnodige nieuwe energie geven hoort u later.

16 augustus 2021

5. Kinderkerk, langs heuvels en dalen

Via Evelien van Kinderkerk zag ik dat de kinderen zelfs in hun vakantie de kerk niet vergeten. Zij wisten opeens twee mooie kerken te vinden: hun zomerprogramma brengt hen op heuvels en op dalen. Dat is helemaal in de geest van de psalmen.

3 augustus 2021

4. Vergeet me niet

Nu huisbezoek weer meer en vaker kan, ontdek ik bij u thuis soms ook interessant groen. Zo werd ik blij van een mooie bloempot vol met 'vergeet-me-nietjes'. Leuk dat het zaad - dat met Pasen als paasgroet breed is verspreid - nu ook zichtbaar wordt.

27 juli 2021

3. Iedereen telt

Een weekendje Amsterdam bracht ons deze zomer bij Herman van Veen, de gouden koets, het scheepvaartmuseum en enkele winkels. De leukste winkel vond ik 'the Lego Store', vooral vanwege een product voor 18+: 'Everybody is awesome'! De regenboog poppetjes zeggen het al zonder woorden: 'Iedereen telt'. Zomaar een Bijbelse boodschap die natuurlijk ook geschikt is voor 18-, op een plek waar je het eigenlijk niet verwacht.

26 juli 2021

2. De puzzel wordt gelegd

De 'Alleen samen kunnen we gemeente zijn-puzzel' is in de maak. De kop is eraf: twee dames begonnen tijdens de Zomerkerk met de gemeentepuzzel. Wie lost hen af en wie legt het laatste stukje? 

23 juli 2021

1. Zomervakantie!

De jonge tekenaar Rins de Vries uit Spankeren stuurt mij regelmatig zijn werk. Deze wil ik graag met je delen. Geloof, hoop en liefde gaan mee op vakantie. bekiijk hier de volledige tekening.

20 juli 2021