Coronamaatregelen snel afgebouwd

Tijdens de coronapersconferentie dinsdag 15 februari duidelijk dat de versoepelingen van de maatregelen nu echt doorzetten. Vanaf vrijdag 25 februari komen bijna alle maatregelen te vervallen. Dit is ook een positief bericht voor ons, als kerkelijke gemeente. Zingen, elkaar echt ontmoeten en koffiedrinken het mag vanaf zondag 27 februari weer.

Nog één zondag beperkingen

Komende zondag (20 februari) blijft alles nog even zoals het de laatste weken is geweest. Dit betekent: vooraf aanmelden, plaatsnemen op 1,5 meter afstand van elkaar, mondmasker als je je verplaatst en de kerk verlaten via één van de drie uitgangen. 

Verloop avondmaalsviering

De viering van het Heilig Avondmaal zondag is een 'lopende' viering. Volg de aanwijzingen van de diakenen als je deelneemt. Houd alsjeblieft 1,5 meter afstand en draag een mondmasker tot je 'aan tafel' gaat.

Maatregelen vervallen 

Vanaf zondag 27 februari vervallen vrijwel alle maatregelen tijdens onze kerkdiensten. Het aanmelden vervalt en het dagen van een mondmasker en 1,5 meter afstand hinden zijn niet meer verplicht, maar mag uiteraard wel. We zijn blij dat ook weer alle liederen door iedereen mogen worden meegezongen. 

Voel je veilig in de kerk

het is belangrijk dat iedereen zich veilig voelt in onze kerk is besloten om voorlopig de mensen die gaan zitten de linker en rechter schepen op 1,5 meter afstand te laten zitten. In het middenschip hoeft deze afstand niet meer te worden aangehouden.
We verlaten de kerk weer via de hoofdingang. Uiteraard kan dat ook via Overweide. Voor wie met de fiets komt: de achteringang naar de fietsenstalling zal ook weer open zijn.

Elkaar ontmoeten

Vanaf 27 februari is er na afloop van de dienst ook weer gelegenheid om elkaar te ontmoeten in Overweide en koffie te drinken.

Tot slot

Eindelijk kan dus in korte tijd weer veel en daar zijn we erg blij mee en heel dankbaar voor! Laten we er amen wel op letten dat iedereen zich veilig voelt. Houd rekening met mensen die wel graag de afstand bewaren. En heb je corona-achtige klachten, blijf thuis en laat je testen.

De kerkenraad verheugt zich erop je weer zonder beperkingen te ontmoeten in de kerk en op de koffie!

terug